0
0 Items Selected

No products in the cart.

Tina Marie

Tina Marie:

Velkommen til mit univers af håndlavet keramik med sjæl!

Du behøver ikke at få mudder på hænderne for at være med her, men jeg håber,  noget af min passion for keramik vil smitte af på dig!

For mig er det at arbejde med ler og skabe keramik blevet en meget værdifuld del af mit liv. Så værdifuld at den er gået fra at være en passioneret hobby til min fuldtidsbeskæftigelse. At sidde bag drejeskiven er en hypnotisk følelse af indre fred. Ja, det er faktisk fuldstændig umuligt at dreje hvis man ikke selv er centreret og i balance.

Jeg elsker mit lille værksted i Morud på Fyn og du er mere end velkommen til at kigge forbi og besøge min værkstedsbutik.

Jeg elsker at sidde ved drejeskiven og lade timerne flyve afsted, og derfor er hovedparten af mit keramik hånddrejet – men det hænder også at jeg har lyst til at arbejde med andre teknikker og afprøve nye metoder.

Jeg er solo keramiker og det betyder at alt keramik er skabt af mine hænder. Det er også mig der rydder op, pakker ordrer, opdaterer hjemmeside og styrer de sociale  medier og meget meget mere… og jeg elsker det!Baggrund

I størstedelen af mit liv har jeg arbejdet i tekstilindustrien og har blandt andet haft mit eget modebrand. Mange år med tekstil og grafisk design som mit fokus, bidrager idag til min måde at tænke farve, form, facon og tekstur på. I mit arbejde med leret, stoler jeg fuldstændig på min intuition og skitserer eller planlægger aldrig noget. Det er bare mig og en klump ler.

 

Inspiration

Inspirationen til mit arbejde kommer i mange former, men er altid baseret på den natur, der omgiver mig. Jeg har altid elsket stranden, og især Vesterhavet, hvor jeg voksede op, er en stor inspiration for mig.

Strukturen i sandet på en stormfuld strand, farven på en muslingeskal eller sten fundet på stranden, strukturen i et gammelt stykke træ, farven på en smuk solnedgang, det brusende hav, en stemning, en farve, en duft, en følelse, men altid med udgangspunkt i naturen.

 

Bæredygtighed

Når jeg nu er så heldig at få lov til at skabe noget hver dag ud af et grund element der stammer fra vores natur, fra jorden, så har jeg også et kæmpe ansvar for at passe på den!

Jeg har derfor et princip i mit værksted om at intet må gå til spilde og alt skal genbruges. Det betyder i praksis at alt spild ler genbruges og æltes op til ny ler. Alt spildevand genbruges – det kan eksempelvis være i genbrugsleren eller til at vande blomster med. Glasurrester genbruges enten i tør form, eller bliver rørt sammen til en ny glasur. Pap og pakkefyld er enten genbrug, eller 100% bio-nedbrydelig.

Som forbruger gør du også en stor forskel når du handler Dansk produceret keramik frem for masseproducerede udenlandsk keramik. De tilladte grænseværdier for indhold af skadelige kemikalier er ganske enkelt meget lavere, eller helt forbudte. Eksempelvis kan udenlandsk keramik indeholde større mængder af tungmetallerne bly og cadmium, som kan være sundhedsskadelige. Mere info kan findes via (Fødevarestyrelsen og Forbrugerrådet Tænk)